Maine Coon Cattery Sherman's Friends

 

 

 

onzecattery Wij zijn Mervin en Ellen en wonen op dit moment in centraal Texas (omgeving Fort Hood), USA. We zijn tijdelijk naar Texas verhuisd in verband met Mervin's werk. In Nederland wonen we in Landgraaf.
Ellen wilde altijd graag Maine Coons hebben. Mervin was niet zo heel erg overtuigd, tot na ons eerste bezoek aan een cattery in Nederland. De eerste 2 Maine Coons kwamen in ons huis en nu kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder.

Nadat we onze eerste Maine Coons, Bailey, Malibu & Shelby, gekocht hadden zijn we ons gaan verdiepen in het fokken van Maine Coons. We hebben contact opgenomen met verschillende fokkers, Limbra Cat Club (de vereniging waar we lid van zijn), de rasclub en uiteraard internet geraadpleegd.
Uiteindelijk hebben we de beslissing genomen om ons te laten registreren als cattery. Dat was eind 2014.

pootje  pootje  pootje  pootje

Toen we eenmaal het besluit hadden genomen om een cattery te beginnen, zijn we op een gegeven moment verder gaan zoeken naar een tweede poes. Dit was Melrose.  Ons eerste nestje kwam in November 2015 ter wereld. Gelukkig zijn alle kittens naar geweldige nieuwe eigenaren gegaan waar we nog steeds goed contact mee hebben.


Ons tweede nestje is in Amerika geboren in November 2016. Ook de kittens hiervan zijn verhuisd naar families waar ze een goed leven hebben. Een van de kittens, Savannah, hebben we gehouden als versterking van onze cattery. 

pootje  pootje  pootje  pootje

We hebben bewust een tijd gewacht met de aanschaf van een eigen dekkater. We vinden het belangrijk dat je de mogelijkheden moet hebben om de katten een goed leven te geven, zonder "last" te hebben van de open katten. Uiteindelijk, na lang nadenken en informatie vergaren hebben we besloten een eigen dekkater in onze cattery op te nemen. El Niño kwam vanuit Nederland richting Amerika en is een topkater met een superkarakter.
We vinden het belangrijk dat het karakter van de kat minstens net zo belangrijk is als het uiterlijk en de gezondheid.


pootje  pootje  pootje  pootje


We doen er alles aan om onze katten een leven te geven dat ze verdienen. Ons huis in Amerika is voorzien van een eigen "kattenkamer" en ook in de woonkamer staan voldoende krab-, klim- en ligmogelijkheden. Voer en drinken staat 24 uur per dag tot hun beschikking en nat- en rauw voer krijgen ze ook regelmatig. Speelgelegenheden zijn uiteraard ook voldoende aanwezig.
Ons huis in Nederland is voorzien van een buitenren waar ze kunnen genieten van de buitenlucht (waar ze ook ruim gebruik van maakten). Bij "foto's" is een impressie te zien van de huizen en de inrichting voor de katten.


pootje
  pootje  pootje 
pootje

We vinden het belangrijk om ons te blijven ontwikkelen en leren op het gebied van katten, Maine Coons in het bijzonder, fokken en ontwikkelingen op dat gebied. We hebben inmiddels de G1 en G2 cursussen van Pawpeds afgerond en de genetica cursus. Pawpeds G3 staat op de planning voor 2017.

G1                                       G2

genetica

 

 

 

 

 

 

© Maine Coon Cattery Sherman's Friends