Maine Coon Cattery Sherman's Friends

 

 

 

mainecoons De Maine Coon komt oorspronkelijk uit de staat Maine in het noorden van Amerika.

Er gaat een legende dat de Maine Coon een kruising is tussen een lynx en een Raccoon (wasbeer). Dit is echter niet correct. In werkelijkheid stamt de Maine Coon af van een aantal langharige huiskatten die het gen voor langhaar droegen en die al vroeg door kolonisten uit Europa naar Amerika werden meegenomen.
De Maine Coon is een van de oudste oorspronkelijke rassen van Amerika, maar pas in 1976 werd de eerste maine Coon in Europa gesignaleerd. Sindsdien is de Maine Coon een zeer geliefd ras met een nog steeds stijgende populariteit.


pootje  pootje  pootje 
pootje

De Maine coon is een heel natuurlijk ras met een zware halflange vacht die hem goed beschermt tegen het barre klimaat dat heerst in het noorden van Amerika.


De Maine coon heeft een lang en stevig lichaam met een brede borst en stevige middellange poten,tussen zijn tenen heeft de Maine coon plukjes haar zodat zijn voeten als sneeuwschoenen kunnen fungeren. Het haar op de kop en de schouders is korter dan de rest van de vacht, maar vooral de katers hebben een prachtige volle kraag, broek en een weelderige lange pluimstaart. De kin en de kaak zijn stevig en middelmatig lang, waarbij de snuit als geheel vierkant moet zijn. Vooral katers hebben een krachtige karaktervolle kop met grote wijdgeplaatste oren die open en breed zijn aan de basis met zowel in als op de oren weelderige pluimen.

pootje  pootje  pootje  pootje

Een volwassen poes weegt al gauw 5 kg en een volwassen kater kan tussen de 7-10 kg wegen en dat is voor een kat toch een flink gewicht. De Maine Coon is een laatbloeier, pas op de leeftijd van 3 - 4 jaar heeft hij zijn volledige grootte, type en vacht bereikt, dus goed en voldoende voedsel om te groeien is in de eerste jaren erg belangrijk.

De Maine Coon is een aanhankelijke, zachtaardige en tolerante kat die niet graag vecht. Ook tegenover andere katten is hij tolerant, net als tegenover andere diersoorten zoals bijv. honden. Ze zijn dan ook niet graag alleen.

pootje  pootje  pootje 
pootje

Van nature is hij rustig, maar zeker niet sloom te noemen! En hij is altijd in voor een spelletje. De Maine Coon is een beetje gereserveerd tegenover vreemden, maar iemand die hij al 2x gezien heeft is vaak geen vreemde meer voor hem en die zal hij dan ook rustig komen begroeten. Hij is kompleet verknocht aan zijn baas en de rest van het gezin hoort er dan gewoon bij. De Maine Coon is geen echte schootkat. Meestal liggen ze in de buurt of naast de eigenaar.
Het stemgeluid is gematigd. Ze hebben een specifiek geluid en spinnen kunnen ze als de beste.

WAARSCHUWING:Als je eenmaal in aanraking bent gekomen met de Maine Coon loop je grote kans om besmet te worden met het "Coon Virus". En als je hier eenmaal mee besmet bent.....
Bij ons zou het beginnen met 1 Maine Coon. Ondertussen hebben we er 5 en zijn we dus onze hobby cattery begonnen. Zeg nou zelf: zou je dit Coontje (Bailey toen hij klein was) niet zo mee willen nemen??

 

pootje  pootje  pootje  pootje

 

 

 

 

 

 

Maine Coon Cattery Sherman's Friends